Biologische Keuken
Biologische Catering op Locatie
Artcuisine Kookt

De biologische keuken

Wat houdt biologische catering en de biologische keuken in? Artcuisine wil wat verder met u kijken.

De term biologisch en biologische catering wordt vaak gebruikt, maar wat betekent het precies en waarom is het belangrijk dat u biologisch eet?

Topkok Paul Bocuse

Wat om te beginnen heel interessant is, is dat de Franse topkok Bocuse, al zoń 30 jaar (!) geleden bezorgd was over de kwaliteit van zijn ingredienten, om te beginnen het vlees. Hij deed toen een onbevooroordeeld onderzoek om de best mogelijke kwaliteit te vinden. En kwam uit op:..... biologisch dynamisch!

Kwaliteitsnormen

Daarbij moeten we een aantal aspecten onderscheiden. Er wordt wel gezegd: onzin; een aardappel is een aardappel, maar dat is onjuist. In de eerste plaats zal bijna niemand meer onwetend zijn van het feit en het effect van de vele gifstoffen in niet biologische voeding door pesticiden en chemicalie-en die direct aangebracht zijn of in de grond zitten. Het blijkt ook dat biologische producten meer spore-elementen bevatten.

Bij analyses op elementen, sporen elementen en vitamines blijken mensen op steeds jongere leeftijd deficienties te vertonen en behalve tekorten is er sprake van vervuiling, toxiciteit.

Maar er is meer namelijk de energie, onzin wordt vaak ook gezegd, niet meetbaar etc. Het is overigens te meten met de zogenaamde Boviswaarde., die de energetisch uitstraling van objecten etc. kan meten. Een waarde boven 6500 geeft energie lager zuigt als het ware energie op. Daarnaast is er de directe ervaring van iemand die ene beetje sensitief is, je weet dan: die ruimte, dat stul land, dat product heeft geen energie.

Het is duidelijk dat dit sterk doorwerkt zowel op gezondheid als welbevinden. En dat het een sterke preventieve werking heeft.. In Amerika waar de voedingsgewoontes o.h.a. vrij slecht zijn, zijn de meeste ziektes hier aan te wijten zolas: obesitas (vetzucht) , hartkwalen, kanker en diabetis., Een arts werd in China betaald in de mate dat hij iemand gezond kon houden-de preventie dus.

Ecologisch, biologisch dynamisch en Artcuisine.

De biologische keuken betekent dat wij bij Artcuisine ook wat verder kijken bijv naar welke combinaties passen, wat gezondere alternatieven zijn en het ecologische principe van een samenhangend totaal evenwicht. Ook in de economie e het milieu en tenslotte bij biologisch dynamisch hoe het leven op aarde in de kosmos is ingevoegd.

Biologische Landbouw

Pizzabakker op Locatie

Italiaanse hout- gestookte pizza's met pizzabakker voor uw feest of evenement.
Klik hier voor meer informatie

Demeter-keurmerk Eko-keurmerk

Powered by cadeska

Koken de kunst van de natuur, kunst van leven